July 11, 2007

img_1937.jpg

img_1933.jpg 

This home is an absolute gem.  We were so excited to see it.  The front half of the home fans out in a wedge shape from the middle to a glass front and balcony.   This takes full advantage of the narrow lot which, as the story goes, the original owners were told could never fit a home.  The perfectly fitting bow was added on later.  It is also an exposed beam construction. 

 The draining from the roof is so fun and graceful.  You can just make out the spouts from the roofline where the water then cascades onto tile or cement below where it is ushered in little streams down the hill. 

One of the outstanding elements about this house is the tilework.  It has many styles, colors and sizes that seem to work so well with the home.  The light yellow on the side of the home is actually small tile and looks great next to the cinder block and wood trim. 

Preservationists will be happy to know that these owners are very proud of their Graffunder home and are meticulous in its preservation and upkeep. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: